دوستی از من پرسید: چرا فکر میکنی که داکتر صاحب عبدالله برنامه بهتر دارد نسبت به رقیب انتخاباتی اش؟ فکر نمی کنی که رقیب اش داکتر صاحب غنی شاید تحصیل و تجربه و توانایی بهتر در بخش سیاست و حکومتداری و اقتصاد داشته باشد نسبت به داکتر صاحب عبدالله؟ و یا معیار چیزی دیگری است؟
پاسخ من:
اولا ترکیب که تیم داکتر صاحب اشرف غنی دارد شکننده و دارای هم آهنگی فکری نمی باشد.
دوما داکتر صاحب اشرف غنی در دوران جهاد و مقاومت اصلا در افغانستان حضور نداشتند و تجربه خاصی از تحولات و واقعات چندین ساله ندارند.
سوما ایشان تابعیت آمریکای شان را منسوخ نکرده اند تا هنوز و طبق قانون اساسی اصلا حق کاندید شدن ندارند ولی خیر بگذریم ازین اصل (و در ضمن که هیچ یک از اعضای فامیل شان نیز از اتباع افغانستان بشمار نمی روند).
چهارما ایشان به نفع جناح پرچم حزب (خونخوار) دموکراتیک خلق فعالیت میکردند در گذشته و بعدا هم در زمان داکتر نجیب الله حامی حزب وطن ( یک حزب فاشیستی و متشکل از پرچمی های خائن) بودند و همواره کوشش جلب کمکهای اقتصادی به نفع این حزب کردند.
پنجما لابی گری که ایشان در آمریکا برای رژیم غاصب و دهشت افگن طالب کردند از هیچکس پنهان نیست. و عوامل زیاد دیگر هم هستند که اینجا ظرفیت جا دادن شان مشکل است.
در ضمن نمیدانم چرا مردم همیشه سطح تحصیل را با قدرت و ظرفیت رهبریت اشتباه میگیرند. درست است که داکتر صاحب اشرف غنی از تحصیل و تجربه خوبی آنهم در بخش مدیریت برخوردار هستند ولی قدرت رهبریت که جناب داکتر صاحب عبدالله عبدالله دارند به مراتب بالاتر و قویتر است نسبت به دیگر همتا های شان. یک مثال ساده و بسیار بارز را خدمت تان عرض میکنم و بقیه قضاوت را میگذرام دست شما: اگر تحصیل و تجربه (ان هم در مدیریت) معیارهای رهبریت میبودند، چرا خداوند آخرین پیامبرش را از بین آن همه انسانهای تحصیل کرده و مجرب در علوم عصر از سرزمینهای متمدن انتخاب نکرد بل مردی را از صحراهای ریگستانی عرب برگزید که هنگام نزول اولین وحی حتی خواندن و نوشتن هم بلد نبود و تمام تجربه اش بجز چوپانی و چند سال تجارت چیزی دیگری نبود؟؟؟ چه فکر میکنید معیارهای رهبریت نزد خداوند متعال چه ها اند - سطح دانش بلند و تجربه کافی و یا پدیده های متفاوت ازین دو؟؟؟
عبدالباسط رادمنش
پنجشنبه - 4 ثور/اردیبهشت 1393